برای محصولات بیشتر کلیک کنید.
هیچ محصولی پیدا نشد.
بخش های دیگر مجله

فانتزی مگ

آخرین کامنت‌ها

کتاب‌های مجموعه ویچر رو به چه ترتیبی بخونیم؟!

115 بازدید 50 لایک

زمان مطالعه: 4 دقیقه


اگه از طرفدارهای بازی و سریال «ویچر» (The Witcher) هستین و دلتون میخواد که بیشتر درگیر این دنیای جادویی و جذاب بشین و تصمیم دارین که سری به دنیای کتاب‌های این فرنچایز هم بزنین، باید بدونین که از کجا خواندن کتاب‌ها رو شروع کنین. کتاب‌های «ویچر» شامل داستان‌های متعددی هستن، اما محور اصلی اون‌ها ماجراهای «ویچر» معروف، «گرالت اهل ریویا» (Geralt of Rivia) رو دنبال می‌کنه که وظیفه محافظت از «سیری» (Ciri)، شاهزاده‌ای از سرزمینی تسخیرشده، رو بر عهده داره. اگه به دنبال اکشنی پر از شمشیرزنی، روابط عاشقانه، پیوندهای خانوادگی و هیولاهای ترسناک هستین، جای درستی اومدین، پس با ما همراه باشین.


  • داستان از کجا شروع شد؟

مجموعاً ۸ کتاب در سری اصلی ویچر وجود داره که شامل ۶ رمان و ۲ مجموعه داستان کوتاه می‌شه. برخی فهرست‌ها، تعداد رو ۹ کتاب اعلام می‌کنن، چون نسخه اولیه‌ای از داستان‌های کوتاه تحت عنوان «ویچر» (The Witcher) در سال ۱۹۹۰ منتشر شد؛ اما این کتاب بعدها در «آخرین آرزو» روایت شد و دیگه به عنوان یه اثر مستقل چاپ نمی‌شه.

سری «ویچر» خیلی پیچیده نیست، اما از اون‌جایی که داستان‌ها به ترتیب زمانی منتشر نشدن، تاریخ انتشارشون بهترین راهنما برای خواندنشون نیست. این مجموعه در دهه ۸۰ میلادی با داستان‌های کوتاهی که «ساپکوفسکی» برای یه مجله فانتزی نوشت، شروع شد. در دهه ۹۰، این داستان‌ها در دو مجموعه گردآوری شدن و پس از اون، پنج رمان کامل از این مجموعه منتشر شد. اولین ترجمه انگلیسی این کتاب‌ها در سال ۲۰۰۷ منتشر شد که «دانیوشا استوک» (Danusia Stok) دو کتاب اول را ترجمه کرد و «دیوید فرنچ» (David French) از کتاب سوم به بعد وظیفه ترجمه رو بر عهده گرفت.

  • ترتیب خواندن کتاب‌های ویچر

ترتیب پیشنهادی برای خواندن کتاب‌های ویچر:

  1. «آخرین آرزو» (The Last Wish)

  2. «شمشیر سرنوشت» (Sword of Destiny)

  3. «فصل طوفان‌ها» (Season of Storms) (اختیاری؛ توضیح در ادامه)

  4. «خون الف‌ها» (Blood of Elves)

  5. «زمان تحقیر» (Time of Contempt)

  6. «تعمید آتش» (Baptism of Fire)

  7. «برج پرستو» (The Tower of the Swallow)

  8. «بانوی دریاچه» (The Lady of the Lake)

بهترین نقطه برای شروع، کتاب «آخرین آرزو» هست. هرچند که این کتاب دومین اثری بود که منتشر شد، اما در خط زمانی داستان، نقطه شروع ماجراهای «گرالت» محسوب می‌شه و بهترین مقدمه برای ورود به دنیای این داستانه.

در این کتاب، دنیای «ویچر» همون‌طور که در بازی‌ها و سریال تلویزیونی دیدیم، معرفی می‌شه. «گرالت» به عنوان یه «ویچر»، عقایدش در مورد هیولاها رو بیان می‌کنه. در این کتاب همچنین اولین ملاقاتش با دوست شاعرش، «یسکیر» (Jaskier) که در بازی‌ها با اسم «دندلاین» (Dandelion) شناخته می‌شه و همچنین شروع رابطه‌اش با جادوگر «ینفر» (Yennefer) روایت می‌شه. این کتاب شامل برخی از معروف‌ترین داستان‌های «ویچر» هست: نبردش با «استریگا» (Striga)، ماجرای لقب «قصاب بلاویکن» (Butcher of Blaviken) و مذاکره‌اش با «ملکه کالانته» (Queen Calanthe) از «سینترا» (Cintra). کتاب با داستان «آخرین آرزو» به پایان می‌رسه، جایی که او برای اولین بار با «ینفر» ملاقات می‌کنه.

کتاب دوم، «شمشیر سرنوشت»، عمیق‌تر به کد اخلاقی «گرالت» درباره کشتن هیولاها می‌پردازه و ماجراهایی رو نشان می‌ده که طی اون، «گرالت» از شکار برخی موجودات سر باز می‌زنه یا ازشون دفاع می‌کنه؛ همچنین رابطه پیچیده «گرالت» و «ینفر» در این کتاب گسترش پیدا می‌کنه و «سیری» برای اولین بار وارد داستان می‌شه.

اگه با خطوط زمانی پیچیده فصل اول سریال نتفلیکس مشکل داشتین، خواندن «آخرین آرزو» و سپس «شمشیر سرنوشت» به شما کمک می‌کنه، تا بهتر متوجه بشین که چطور مسیرهای «گرالت»، «ینفر» و «سیری» به هم گره می‌خوره. داستان پایانی کتاب «شمشیر سرنوشت» با نام «چیزی بیشتر» (Something More)، هم‌راستا با پایان فصل اول سریاله و زمینه‌ساز اتفاقات سیاسی‌ایه که در ادامه و در رمان‌های بلند روایت می‌شه.

کتاب «فصل طوفان‌ها»، یک اثر جدیدتره که در بین داستان‌های «آخرین آرزو» اتفاق می‌افته؛ هرچند که این کتاب جزو خط اصلی داستانی نیست، اما جزئیات جالبی درباره دنیای «ویچر» ارائه می‌ده. اگه قصد دارین این کتاب رو بخوانین، بهتره بعد از کتاب «شمشیر سرنوشت» به سراغش برین، بدون اینکه داستان‌های اصلی اسپویل بشه؛ یا اینکه اصلا این کتاب رو برای بعد نگه دارین.

از این‌جا به بعد بهتره رمان‌های اصلی رو به ترتیب انتشارشون بخوانین.

  • آیا کتاب‌های کمیک ویچر ارزش خواندن دارن؟

بله! کمیک‌های «ویچر» توسط «دارک هورس» (Dark Horse Comics) منتشر شده‌ان و اغلب بر اساس بازی‌های ویدیویی ساخته شده‌ان نه کتاب‌ها. هرچند که این کمیک‌ها رو «ساپکوفسکی» ننوشته، اما به زیبایی دنیای «ویچر» رو گسترش می‌دن و حال و هوای بازی‌ها و کتاب‌ها رو حفظ کرده‌ان.


از دنیای فانتزی محبوبتون بیشتر بخونین:

ارسال شده در: دنیای ویچر

ارسال کامنت

فهرست

تنظیمات

ایجاد یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه‌مندی‌ها.

ورود به سیستم